Támogasson minket adója 1%-ával!

Bókay János Gyermekalapítvány

A Bókay János Gyermekalapítványt 1991-ben Tolnay Klári Alapította, tevékenységét azóta, bejegyzésétől kezdve, folyamatosan, megszakítás nélkül folytatja.

Bókai János senior és fia Bókay János junior a magyar gyermekgyógyászat megalapítói és Európa- szerte ismert művelői voltak. Megalakulása óta, közel ötven éven keresztül igazgatták a Stefánia Szegénygyermekkórházat, amely ma, mint a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikája működik a VIII. kerületben a Bókay János utcában. Ez a klinika, amelyet ma is csak mind „Bókay- klinikát” emlegetnek, Európa negyedik gyermekkórházának jogutódja, egyben az alapítvány székhelye is.

Az alapítvány célja: a hagyományok ápolása, a névadók szellemi örökségének és hajdani törekvéseinek megfelelően:

Az alapítvány eddigi tevékenysége során elsősorban a működési székhelyül szolgáló SE. I. számú Gyermekklinikáját támogatta. Segítségével létesült a klinika Perinatalis Intenzív Osztálya, a klinika tetőterének bővítése, amely szintén a gyógyítási feltételek javítását szolgálja. Az évek során sok orvosi berendezés, mint pl. lélegeztetőgép, betegfigyelő őrzőrendszer, video-endoszkóp légzésfunkciós berendezés, infúziós pumpa, terheléses futópad stb. került beszerzésre. Számos kolléga, szakember képzését és továbbképzését támogattuk.

Az adófizetők akaratából a személyi jövedelemadó 1%-ként az elmúlt években több millió, de tavaly is több mint másfél millió forint folyt be az alapítványhoz, amely szintén jelzi tevékenységének elismertségét.


Dr. Bókay János főorvos, kuratóriumi elnök

Kedvezményezett neve: Bókay János Gyermekalapítvány
Bankszámlaszám: Erste Bank, 11670009-07765300-70000005
Kedvezményezett adószáma: 19677990-1-42